Nog för att sommaren är de lätta salladernas prime, men ibland vill man bara äta varm mysig mat framför tv:n. Som denna Donna Hay-inspirerade rätt med köttbullar och härlig smält mozzarella.
Ingredienser:
Köttbullar
600 gram nötfärs/lammfärs
2 ägg
Kummin
Oregano
Salt, peppar
2 teskedar socker
Smör till stekning
Tomatsås
1 burk hela tomater
1 dl vatten
Olivolja
Vitlöksklyfta
Tomatpuré
Kummin
Oregano
Basilika
Salt
Peppar
Socker
1 tsk chilipulver
Mozzarella, ett paket
Parmesan, 1/2 dl
Sätt ugnen på 220 grader.
Börja med tomatsåsen. Fräs vitlöksklyftan i olivoljan utan att den tar färg. Tillsätt tomatpurén och resten av ingredienserna, koka upp och låt sedan puttra.
Blanda ingredienserna till köttbullarna noga och rulla till bollar. Stek i stekpanna några minuter så att de får lite färg. De behöver inte vara genomstekta eftersom de ska svettas vidare i ugnen sen.
Lägg dem i en ugnssäker form och häll över tomatsåsen. Smula över mozzarella och och parmesan på toppen och sätt in i ugnen i cirka 12 minuter. Strössla över färsk basilika.
Servera med något passande, jag åt dem med matvete och babyspenat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar