tisdag 7 april 2015

Smal kycklingsoppa med röd curry

God och nyttig kycklingsoppa med härlig hetta! Nudlar tänker ni, det är väl inte ett dugg nyttigt, men joho, välj sorten Shiratakinudlar som är enormt kalorifattiga så har du en bikinivänligare rätt på bordet. Kan självklart bytas ut mot valfria andra nudlar om kalorisnålt inte är prio.

 4 portioner

600 gram kycklingfiléer
2 st vitlöksklyftor
1 röd chili
3 msk röd curry pasta
3 morötter
1 rödlök
4 dl kokosmjölk light
1 palsternacka
1 cm ingefära
Kycklingfond
5-7 dl vatten
Salt, peppar
Koriander
400 gram shiratakinudlar









Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skär morötter, rödlök och palsternacka i skivor. Finhacka chili, vitlök och ingefära. Stek kyckling, vitlök, ingefära och chili i olja i en stekpanna så de får lite färg. Salta & peppra.  Tillsätt vatten, fond, röd curry-pasta och låt koka lätt i fem minuter. Tillsätt grönsakerna och låt koka ytterligare 10 minuter. Häll i kokosmjölken mot slutet och lägg sedan i nudlarna och låt dem bli varma någon minut. Strö över färsk koriander!

Jättejättegott!
























*Jag vet att det är gul paprika på bilden. Men det blev faktiskt inte så gott. Så strunta i den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar