söndag 1 februari 2015

Fiskburgare med mangochutneydressing, guacamole och mexikanska majskolvar

Släpade hem en Ica-kasse fylld med grejer och lagade mat till mina fina vän Nina som jag tyckte behövde lite ompyssling i bebislivet.

Lagade fiskburgare med chili och ingefära och kladdiga tillbehör som en söt mangochutneydressing och en guacamole. Istället för pommes frites åt vi majskolvar mexican style - så gott!

Fiskburgare, 4 st:
400 gram vit fisk t ex torsk eller sej
En liten burk färska kräftstjärtar
1 msk riven ingefära
1/2 hackad färsk chili
1/2 dl creme fraiche
1 ägg
1 hackad schalottenlök
Saften från 1/2 lime
Ströbröd och/eller potatismjöl
Smör
Salt, peppar

Tillbehör:
Hamburgerbröd
Picklad rödlök eller vanlig rödlök
Skivad tomat
Plocksallat







Mangochutneydressing: 
2 dl creme fraiche
1 dl mango chutney
Salt


Guacamole
2 avokados
1 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor, pressade
Saften från 1/2 citron
Chili
Salt, peppar

Mexikanska majskolvar
2 st majskolvar
1 msk honung
1 lime
Chiliflakes
1 dl riven parmesan



Gör såhär:
Hacka vit fisk, kräftstjärtar, lök och chili och lägg i en skål. Mixa allt till en massa med hjälp av en handmixer. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop. Jag brukar ha 2-3 matskedar potatismjöl och 1-2 matskedar ströbröd. Du kan också vända biffarna i ströbröd om du vill.
Platta ut färsen till 4 st "burgare".
Stek i mycket matfett cirka 3-5 minuter per sida på medelvärme, var försiktig när du vänder så att de inte faller isär.

Mangochutneydressing
Blanda ihop mangochutney och creme fraiche, salta och låt stå kallt en stund.

Guacamole
Mosa avokados, pressa vitlöksklyftor och blanda samman alla ingredienser till guacamolen. Låt stå kallt.

Majskolvar: 
Koka majskolvarna tills de är mjuka. Ta upp dem och låt svalna lite. Smörj in dem med honung och pressa över lime. Hetta upp smör i en panna och stek dem tills de får lite färg.
Rulla dem i riven parmesan blandat med chiliflakes.

Plocka fram allt och montera ihop din egen fiskburgare - hur gott som helst faktiskt.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar