måndag 20 juli 2015

Asiatisk sallad med tahinidressing, chilicashews och pocherat ägg

Har spenderat mycket tid på bloggen Halfbaked Harvest som har så rackarns många recept som ser fantastiska ut. Idag provade jag ett och jag ger det högsta betyg. Det enda jag ändrat är att jag pocherade äggen istället för att koka dem.

Det finns mycket med den här rätten som är så sjukt gott. Ta bara nötterna. Cashews rostade i sesamolja, chili, honung och sedan slungade i limecest. Och dressingen. Tahini, ingefära, vitlök, oh my. Mango, morot, sojabönor, grönkål, paprika och strösslat med koriander och basilika, och så ett pocherat ägg som rinner ut sådär ljuvligt när man skär i det.


Rostade cashewnötter 
Sesamolja
1 tsk chilipulver
2 dl cashewnötter
Honung
Limezest från en lime
Sesamfrön 

Värm sesamolja och chili i en panna. Rosta nötterna tills de fått lite färg. Ringla över honung. Ta från värmen och addera limecesten. Strössla över sesamfrön och låt kallna.

Dressingen och köttet
Fläskfilé (eller vad du vill: Nötkött, kyckling, lax, räkor?)
 2 lime, juicen från båda och zest från ena
2 matskedar fisksås
2 matskedar soja
1 vitlöksklyfta
1 matsked riven ingefära
2 matskedar thai sweet chilisås
3 matskedar tahini
Sesamfrön 

Skär köttet i strimlor. Blanda alla ingredienser till dressingen förutom tahinin. Ta en tredjedel och marinera köttet med den. Tillsätt sedan tahinin.
Stek köttet i en panna tills det är färdigt och addera sedan lite sesamfrön.

Salladen
Grönkål
Morötter
Mango
Sojabönor
Salladslök
Paprika, olika färger
Koriander
Basilika
Ägg


Hacka alla ingredienser. Vill du ha lite mjukare grönkål, stek den på svag värme i lite olivolja med flingsalt en stund. Blanda alltsammans i en skål tillsammans med dressingen (spara lite om du vill ha på sidan om). Tillsätt köttet och blanda.
Äggen: Koka upp vatten med en skvätt ättika och låt det sedan sjuda. Knäck äggen i varsina skålar. Vispa upp lite rörelse i vattnet och stjälp försiktigt över ägget. Låt sjuda i cirka 3 min. Har du en stor kastrull kan du göra flera samtidigt. Fånga upp med en hålslev.

Lägg upp salladen och addera cashews och ägg.

OTROLIGT GOTT JAG LOVAR.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar