måndag 20 juli 2015

Chokladnötsnitt med kolasmak

Småkakor och jag är inte bästisar. De bränns vid så fort man vänder ryggen till och de är himla känsliga vad gäller proportioner.
Nu har jag dock bakat dessa två gånger utan missöden så jag vågar mig på att säga att de är en HIT.
Mjölkhoklad, sirap, valnötter, socker, m-m-m!


 

175 gram rumsvarmt osaltat smör
0,75 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
3 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
150 gram hackad mjölkchoklad
1,5 dl hackade valnötter

Sätt ugnen på 175 grader. Skär smöret i kuber och blanda med socker och sirap. Vispa fluffigt. Blanda ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt och rör ihop med socker-smör-sirap-blandningen. Jobba ihop till en deg.
Vänd ner choklad och nötter så att de fördelas in i degen. Dela degen i tre delar och rulla till längder. Platta till längderna litegrann. Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter, tills de fått en gyllene färg. Låt svalna lite och skär dem i snitt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar