![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigoQ-0HDCfFhoGkXvw3_PgUupzvUd9WNbPyIy5p6zgpplqbvWa6Od_91nsRwjWvDexeal0VTyrYHh17r1wRj0XYdNqRZvONRYNIQg4-AvgkkzGBXFI468X_EtkJ3kbk4ttod0rKhyATe4z/s400/Ska%CC%88rmavbild+2015-05-15+kl.+14.37.29.png)
Kladdkaka
150 gram smör
3 ägg
1,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk salt
2 dl jordnötter
1 burk karamelliserad mjölk (dulve de leche)
150 gram mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret på låg värme och låt svalna. Blanda ägg och strösocker. Tillsätt sedan resten av ingredienserna till kakan och blanda ihop. Smöra och bröa en spingform cirka 25 cm i diameter. Häll i smeten pch rädda i ugnen cirka 12 minuter, kakan ska gärna vara ganska kladdig!
Ställ kakan i kylen tills den svalnat. Blanda dulce de leche och jordnötter och bred över kakan.
Dulce de leche/karamelliserad mjölk finns bland bakgrejerna. Finns det inte så kan det finnas kondenserad mjölk, och då kan du göra din egen dulce de leche genom att ta av etiketten på burken, lägga den oöppnad i en stor kastrull och koka den med rikligt med vatten i cirka 2,5 timmar. Se till att vattnet hela tiden täcker burken, annars finns det risk för explosion och sådana ska ju helst utföras med skyddskläder på.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEioMFyP2SFyZcnegDGVqEqLSA5uUAPU7rYxOOvlrHaFsrMczVQhUHYWMt8gidp-l0MaHlTQq03RJJWTQHxy68wroD1uJIPdYACQ5EoJRR9kTWBzRn01c8y-PfHq2AYqMWxa14KpnE5MxXSq/s320/Ska%CC%88rmavbild+2015-05-15+kl.+14.56.48.png)
Well, när du brett ut kolanötblandningen, in med kakan i frysen i tio minuter. Smält chokladen i vattenbad under tiden. Bred på chokladen på kakan, sätt in den i frysen i en kvart och förvara sedan i kylskåpet tills servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar