onsdag 27 maj 2015

Chokladkola med flingsalt och marshmallows

Testade ännu ett recept ur Fridas bakblogg, hon kallar dem caramallows och de är supergoda!
Något tidskrävande och pillriga att göra. Men klart värt det!

Längst in finns marshmallows och de är täckta av ett lager hemkokt kola som doppats i mörk choklad och toppats med flingsalt.

































Du behöver: 
100 gram smör, osaltat
2 dl vispgrädde
1,5 dl ljus sirap
1 dl dulce de leche/karamelliserad mjölk
2 dl strösocker
Minimarshmallows, mörk choklad, flingsalt

Smält smöret och tillsätt sedan grädde, sirap, dulce de leche och socker.  Låt koka på låg värme till en kola som klarar kulprovet. För mig tog det ungefär 45 minuter tills kolan var klar men gör kulprovet och rör om då och då så du har koll.
Låt svalna och skär kolan i fyrkanter. Ta en minimarshmallow och lägg i mitten av en fyrkant, fäll ihop och rulla kolan runt marshmallowen. Upprepa och ställ in i kylen eller frysen en stund. Smält under tiden chokladen. Doppa kolorna i chokladen och strö över flingsalt. Sätt in i kylen och låt stelna.

Färdigt!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar