Salladen:
Isbergssallad
2 avokado
1 mango
2 morötter
Ett paket sockerärtor
1/2 gurka
Sojabönor
Koriander
Såsen
1/2 dl olivolja
2 tsk sesamolja
2 tsk fiskolja
1 tsk soja
1 tsk risvinäger
1 hackad röd chili
Juice från en lime, eventuellt cest
Hackad koriander
1/2 pressad vitlök (kan uteslutas)
1 msk riven ingefära
Sesamfrön
Hacka isbergsallad, ta bort de sladdriga alltför gröna bitarna, vi vill åt de krispiga! Skiva avokado och mango. Strimla morötterna och gurkan med en osthyvel eller potatisskalare. Skiva sockerärterna tunt som i små stavar. Blanda ihop och strö över koriander.
Blanda oljorna, finhacka chilin, pressa limen, hacka koriander, tillsätt pressad 1/2 vitlök, riv ingefäran och blanda tillsist i sesamfrön.
Testa dig fram med smakerna, jag gillar extra mycket chili, sesamolja och ingefära i min sås.
Späd ut med liten vatten, blanda och ringla över salladen, men se till att ha en stor del kvar att toppa salladen på, för du kommer vilja ha mer!
Servera med vitlök- och chilistekt kyckling, lax, biff eller vad du vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar