Riktigt god kombo av chèvre och soltorkade tomater! Antagligen inte godkänd av katten Gustav men jag äskar'n.
150 gram chèvre
1/2 burk pesto rosso eller creme på soltorkade tomater
400 gram fryst spenat
1 paket färska lasagneplattor
Champinjoner
1/2 aubergine
1/2 gul lök, hackad
2 st vitlöksklyftor
1/2 hackad chili
5 dl grädde
Tina spenaten och krama ur den. Ta bort det vita "skalet" på osten och smula den i en kastrull tillsammans med grädden. Ju fetare grädde desto godare men det går givetvis bra med matlagningsgrädde eller annat. Red såsen med maizena eller mjöl lite om du vill ha den tjockare.
Tillsätt soltorkade tomater-cremen, smaka av för att få rätt styrka, det kan bli ganska starkt. Salta och peppra!
Hacka aubergine, lök, chili och champinjoner och fräs med vitlök och olivolja/matfett.
Varva lasagneplattor, grönsaker och sås.
Tillaga i ugn cirka 20-30 min på 180-200 grader eller tills lasagnen fått fin färg och krämat ihop sig.
Servera med lite grönisar och glöm för alla fransosers skull inte att det uttalas "schäääävr" och inte "schevreeee".
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar