Det här var ett jag hittade, modifierade och testade, och JA! Supergott.
Du behöver:
1-2 aubergine
1 kruka färsk timjan
250 gram ricotta
1 citron
1,5-2 dl grädde
Passerade tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk socker
1 vitlöksklyfta
Oregano
Salt
Peppar
ev riven ost
Börja med att hyvla auberginen fint på längden med hjälp av en mandolin (inte instrumentet, det blir jätteknepigt) eller osthyvel. Salta skivorna och låt vattna ur.
Sätt därefter tomatsåsen att puttra. Jag gjorde en väldigt enkel variant med fina passerade tomater, tomatpuré, vitlök, socker, salt, peppar och oregano. Blanda allt i en kastrull och låt småkoka. Det går självklart fint att köpa färdig tomatsås också.
Hacka timjan och rör ihop med ricottan. Tillsätt saft från 1/2 citron och riv i lite citroncest. Salta och peppra.
Stek aubergineskivorna i en panna så att de får lite färg. Lägg en klick av ricottablandningen i botten och rulla ihop till en rulle.
Fyll botten av en ugnsform med tomatsåsen och placera rullarna ovanpå. Häll på lite grädde av valfri sort (jag använde 7%-ig havregrädde).
Vill du ha det extra lyxigt och fettigt, strössla på riven ost på toppen.
In i ugnen på 200 grader i 20 minuter, dra därefter upp till 250 grader och kör 5-10 minuter till eller tills allt fått fin färg och tomatsåsen tjocknat till sig ordentligt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar