Som jag älskar middagar med smårätter och goda tillbehör! Gyozas är en perfekt sådan rätt.
Varför inte servera som side till fish tacosen eller vietnamesiska vårrullarna?
1 uppvispat ägg
24 st gyozadegplattor (köp på välsorterad asiatisk affär! Finns i frysdisken)
Fyllning
200 gram fläskfärs
1 matsked soja
1 matsked fisksås
1 finhackad lök
1 msk riven ingefära
1 msk sesamfrön
1 msk hackad koriander, färsk
1 morot, finhackad
1 tesked socker
1 röd chili
Dipsås
5 matskedar soja
1 matsked risvinäger
Saften från en lime
1 tesked sesamolja
Fräs fläskfärsen och övriga ingredienser nästan färdiga i en stekpanna. Pensla ägget på kanterna på degplattan, lägg på cirka en tesked fyllning och vik ihop till en halvmåne. Vecka kanten så att gyozan sluter tätt och "limmas" ihop.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek gyozarna så att de får lite färg. Häll på lite vatten i stekpannan så att det täcker botten, på med ett locka och ånga i någon minut.
Servera direkt med dipsåsen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar