Tacokvällen blir lite roligare, och godare, med fish tacos!
Fisken
400-500 gram torsk/sej
Ströbröd/panko
Mjöl
Spiskummin
Chiliflakes
Uppvispat ägg
Små tortillas
Salsa
2 tomater
1 mango
1/2 hackad chili
Juicen från en lime
Jordnötssås
Jordnötssmör
1 msk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 krm sambal oelek
Creme fraiche
Enkel guacamole
2 st avokados
Juicen från en lime
1 dl creme fraiche
Hackad röd chili
1 vitlöksklyfta
Skär torsken i avlånga stänger, cirka 1 cm tjocka och 6-7 cm långa. Häll ströbröd/panko på en tallrik, vispa upp ett ägg i en skål och blanda mjöl, chiliflakes och spiskummin på en annan.
Doppa fisken första i mjölet, sedan i ägget och sist i mjölblandningen.
Stek i några minuter per sida tills de är gyllene och genomstekta.
Blanda ihop salsa, jordnötssås och guacamole och ställ i tre skålar.
Lägg i alltsammans i små tortillas och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar