måndag 29 december 2014

Chilistekt lax på svartkålsbädd med chevrecreme

Lax sekt i chili och vitlök och svartkål som är fräst i grädde och, ja, vitlök.
Vampyrerna storknar.


Du behöver: (4 pers)
4 st laxfiléer
1 chili
1/2 msk riven ingefära
2 vitlöksklyftor
Svartkål, en påse
En skvätt valfri grädde
150 gram chèvre
1 burk creme fraiche
Salt, peppar

Hacka chili och vitlök. Riv ingefäran. Hetta upp matfett/olja i en panna och tillsätt chili, ingefära och vitlök.  Salta och peppra laxen. Stek laxen på varje sida på medelhög värme tills den är klar, några minuter per sida.Det går också fint att göra i ugnen, stek i 15-20 min på 180 grader.
Fräs svartkålen med smör och vitlök och tillsätt en skvätt grädde i pannan. Stek på medelvärme/låg värme tills kålen mjuknat lite.
Grönkål går också bra om du inte hittar någon svartkål.
Smula ner chèvren i creme fraichen, rör om, salta och peppra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar