Den här pajen testade vi för några veckor sedan och HALLÅ! Supergod. Dock är den ganska söt så jag vete sjutton om den passar som huvudrätt, men som del i en buffé eller ännu bättre: Servera tillsammans med en härlig ost&kex-kavalkad! Det tror jag på.
Pajskal:
3 dl vetemjöl
150 gram
1 msk kallt vatten
Arbeta samman ingredienserna och låt vila i kylen 30 minuter. Kavla degen eller tryck ut den direkt i en pajform av valfri form. Förgrädda i mitten av ugnen på 200 grader i 10 minuter.
Fyllning:
200 gram hasselnötter
150 gram blåmögelost
3 st päron
2,5 dl grädde
1 dl creme fraiche
Salt
Peppar
Honung
Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem i ugnen cirka 10 min på 180 grader. Skiva päronen och placera ut dem i pajskalet. Strö över hälften av hasselnötterna och smula över ädelosten. Ringla över lite honung. Blanda creme fraiche, grädde, salt och peppar och häll det i pajskalet.
Strössla över reste av hasselnötterna.
In i ugnen på 200-225 grader i 35-40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar