måndag 22 december 2014

Paj med hasselnötter, päron och ädelost

Den här pajen testade vi för några veckor sedan och HALLÅ! Supergod. Dock är den ganska söt så jag vete sjutton om den passar som huvudrätt, men som del i en buffé eller ännu bättre: Servera tillsammans med en härlig ost&kex-kavalkad! Det tror jag på.


Pajskal:
3 dl vetemjöl
150 gram
1 msk kallt vatten

Arbeta samman ingredienserna och låt vila i kylen 30 minuter. Kavla degen eller tryck ut den direkt i en pajform av valfri form. Förgrädda i mitten av ugnen på 200 grader i 10 minuter.

Fyllning:
200 gram hasselnötter
150 gram blåmögelost
3 st päron
2,5 dl grädde
1 dl creme fraiche
Salt
Peppar
Honung





Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem i ugnen cirka 10 min på 180 grader. Skiva päronen och placera ut dem i pajskalet. Strö över hälften av hasselnötterna och smula över ädelosten. Ringla över lite honung. Blanda creme fraiche, grädde, salt och peppar och häll det i pajskalet.
Strössla över reste av hasselnötterna.

In i ugnen på 200-225 grader i 35-40 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar