måndag 12 januari 2015

Minivästerbottenpaj med caviar

Västerbottenpajerna blir extra goda när de görs i miniformat med frasig filodeg! Perfekt som del i en midsommarbuffé eller som förrätt.


8 portioner

3 ark filodeg
3 dl västerbottenost
3 ägg
2,5 dl kesella
olivolja
röd och/eller svart caviar & gräslök






Ugn på 175 grader.
Riv osten och blanda den med äggen och kesellan till en slät smet.  Lägg ut ett filodegsark, pensla med olja. Lägg på ett ark till och upprepa proceduren så att du har totalt tre ark. Ta ut rundlar på cirka 12 centimeter (kanske har du en skål som du kan använda som mall?)
Olja en muffinsplåt, eller använd muffinsformar. Klä formarna med filodegen och häll i ostfyllningen. Grädda i 25 minuter.
Garnera med caviar och gräslök.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar