lördag 19 november 2016

Marockansk kyckling med chermoula

TJENA CHERMOULA!
Du innehåller en miljard grejer men du blev så gooood!

Det här är Leilas recept, och vad vi längtat efter massa kryddor och nya smakkombinationer. De fanns i Marocko! Jag tänker att man kan ändra tillbehören lite som man vill. Vi åt broccoli, zucchini och cocktailtomater.

Riktigt gott. Och nyttigt!

 Så här såg det ut innan det var skjuts in i ugnen.

ca 4 portioner 
4-6 kycklingfiléer eller innerkycklingfilé
en skivad zucchini
cirka 500 gram små kvisttomater eller cocktailtomater
salt och peppar
olivolja

Chermoula 
2 msk parpikapulver
2 msk spiskummin
1 msk flingsalt
0,5 gram saffran
1 krm muskot
lite svartpeppar
4 klyftor finriven vitlök
1 färsk röd chili
1 kruka koriander
1 kruka persilja
2 msk vitvinsvinäger
1,5 dl olivolja
rivet skal från en citron

Ugn på 200 grader varmluft.
Blanda alla kryddorna till chernoulan. Tillsätt chili, vitlök, vinäger, olivolja, citronskal och finhackad koriander och persilja.
Blanda med kycklignen i en bunke. Låt gärna stå ett tag och mysa till sig.
Ta fram en stor plåt! Lägg kycklingen i mitten och grönsakerna på sidan om. Ringla över olivolja, salta och peppra.

Ugnsrosta cirka 20 min eller tils kycklingen är klar.

Hur gott? Mega.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar