torsdag 13 april 2017

Frozen cheesecake med chokladdoppade jordgubbar och vit chokladganache

Fryst cheesecake kan ju vara det bästa eftersom man kan göra i ordning den i förväg - ta fram och dekorera och i det här fallet - häll på varm vit chokladganache.
LJUVLIGT.



















Botten
14-15 digestivekex
100 gram smör

Fyllning
300 gram Philadelphiaost
3 äggulor + 3 äggvitor
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal
2 dl mixade jordgubbar
3 dl vispgrädde

Chokladdoppade jordgubbar 
Choklad, vit eller mörk
Jordgubbar 

Vit chokladganache 
100 gram vit choklad
1 dl vispgrädde

Gör såhär: 
Mix kexen och smält smöret. Rör ihop tryck ner hälften i en springform som du klätt med plastfolie. Platta till och sätt in i frysen.

Vispa ost, äggulor, strösocker och vaniljsocker tills det blir fluffigt. Tillsätt rivet citronskal. Vispa grädden i en skål och äggvitan i en annan. Vänd i grädde och äggvita. Häll i hlften av fyllningen i formen och strö över resten av smulorna. Droppa i lite av jordgubbspurén på kanterna av formen. Blanda i resten av jordgubbspurén i resterande gräddsmeten så den blir rosa och häll på den i formen. Frys i minst 6 timmar.

Smält chokladen och doppa jordgubbarna däri, låt stelna i kylen.

Hacka chokladen och smält den. Koka upp grädden och häll över chokladen, rör tills all choklad har smält. Låt ganachen svalna och bred den sedan över tårtan som du lossat från formen och låtit stå framme ett tag så den får svalna lite.  Garnera med chokladdoppade jordgubbar, skivade jordgubbar och t ex riven choklad och sprinkla lite smält choklad över i tjusiga mönster.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar