tisdag 8 december 2020

Salsicciapasta

 en variant av Per Morbergs salsicciapasta!

Du behöver

olivolja, till stekning
3 klyfta vitlök
smör, till stekning
4 färska starka salsicciakorvar, t ex piri piri
3 dl vispgrädde
2 dl passerade tomater
2 msk tomatpuré
1-2 dl rött vin
basilika
Pasta
Salt
Peppar
Parmesan

Lite ändrad variant av Per Mobergs salsicciapasta, spicy och sjukt goood! 

Pressa vitlöksklyftor och stek i olivolja utan att de tar färg. Häll över oljan i en skål. Ha i smör och ta av skinnet på korvarna, stek så det blir färsigt. Ha i tomatpuré och låt fräsa tillsammans med basilika. Häll på grädde, passerade tomater och vitlöksoljan. I med vin och låt koka ihop. Koka pasta al dente och riv parmesan. Servera med parmesan och lite mer basilika på toppen. Hurra va gott?

Hittar du inte piri piri salsiccia så krydda för guds skull upp med lite starka kryddor som cayenne och/eller chili.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar