tisdag 2 juli 2019

Pavlova med jordgubbar

Det är helt sinnessjukt att jag aldrig tidigare bakat Pavlova. Jag menar - vad finns det att ogilla? Maräng. Grädde. Jordgubbar. Redan där har vi ju en vinnande trio.


Marängbotten:
4 äggvitor
1 tsk pressad citron
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Topping:
3 dl turkisk yoghurt
Lätt mosade jordgubbar/hallon

3 dl grädde
1 msk socker

Jordgubbar

Mörk choklad

Hasselnötter




Sätt ugnen på 150 grader (130 varmluft)
Vispa äggvitor och pressad citron till ett hårt skum. Tillsätt sockret under omrörning. Lägg bakplåtspapper på en plåt och bred ut marängen till en runt botten på ca 25 cm i diamater. Låt kanterna bli lite högre.

Sätt in i ugnen och sänk tio grader. Grädda i en timme och trettio minuter. Låt svalna innan du sätter på topping. Jag smälte choklad och ringdlade över marängbotten för att få lite mer crunch och textur.

Första lagret: Blanda yoghurt och mosade bär och klicka på.
Vispa grädde med lite strösocker och bred den över yoghurten. Ös på med jordgubbar eller andra bär.

Rostade hasselnötter är gott att strössla över också.

Tänkte använda sommaren till att testa olika fyllningar. Rabberkompott, citrongrädde, björnbär, kanske dulce de leche?

THERE IS NO END OF THE POSSIBILITIES, tror jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar